zaterdag 10 mei 2014

Alles voor de popjes

Het is weer eventjes geleden dat ik nog een berichtje heb gepost maar met het einde van de zwangerschap in zicht heb ik niet altijd de fut om 's avonds aan het haken te slaan.
Dit is een projectje dat ik een paar weken geleden al af had maar nu dus de tijd voor heb gemaakt om het eventjes online te zetten.
Het poppenmutsje was oorspronkelijk bedoeld om een babymutsje van te maken. Door gebrek aan ervaring was het een ietsiepietsie klein uitgevallen :-) Dat vond dochterlief absoluut niet erg. Heb er ook een bloempje op gehaakt wat het extra girlie maakt.
Patroon muts: filmpje (Engelstalig)
Patroon bloem: filmpje (Engelstalig)

Het mutsje pastte perfect op het kleinere popje maar dochter wilde alleen met deze pop op de foto. Wat kunnen ze toch eigenwijs zijn hé?? :-)

Verder heb ik ook een tijdje gewerkt aan een poppendekentje. Het dekentje is gemaakt met de granny square. De kleurtjes heeft de dochter gekozen.


Voor dit patroon gebruikte ik Catania garen. De granny squares zijn met vasten aan elkaar gehaakt met een multicolor garen van Catania. Rond het dekentje heb ik een rij stokjes gehaakt om het geheel mooi af te werken.

Patroon voor deze granny squares: filmpje (Engelstalig)

Het project waar ik momenteel aan bezig ben is een haaknaaldenetui. Aangezien ik nergens een degelijk patroon gevonden heb ben ik er nu zelf eentje uit mijn duim aan het zuigen. Hopelijk komt dit goed! Van zodra het af is kom ik het hier zeker posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten