vrijdag 29 augustus 2014

Barbie

Een goed jaar geleden heeft mijn dochter van vier mijn Barbies geërfd.  Geweldig speelgoed waar ze dagelijks mee speelt. Dat de poppen al 20 jaar oud zijn is er niet aan te zien, tenzij je naar hun kleding kijkt. Het ene kleedje is stuk, het andere vuil,... Ik moest dringend hun garderobe maar eens onder handen nemen. In het verleden had ik al een poging gedaan tot haken van kleren maar tot nog toe zonder succes. Tot mijn oog viel op mijn naaimachine. Ik heb nog wel wat restjes stof liggen en ging aan de slag. Opgepast! Ik ben absoluut geen ervaren naaister. Integendeel, zoals eerder gezegd heb ik mijn naaimachine nog maar een tweetal weken en heb voordien nog nooit met een naaimachine genaaid. Let dus vooral niet op de details (die heel zeker verbetering kunnen gebruiken). Ik wil jullie gewoon laten zien dat je zelfs zonder ervaring en deze prachtige tutorial al heel ver kan komen :-)

Hieronder mijn werk in stapjes.
 Je hebt twee lapjes stof nodig. Eentje van 15cm op 6,5cm en eentje van 12,5cm op 30,5cm.
 Normaal gezien moet je eerst de zijkanten overlocken maar bij gebrek aan een overlock heb ik dat stapje overgeslaan. Ik heb meteen de twee korte en één lange zijde van de stukjes stof omgeplooid en gesteken.
 Doordat je de zijkanten strijkt blijft het mooi plaat liggen en kan je het gemakkelijker naaien.
 Het kleine stukje stof om je Barbie wikkelen en onder de borst bij elkaar spelden
 en naaien.
 Een draad door de grote lap stop naaien aan de zijkant dat je nog niet hebt omgeplooid. Achteraf gezien mochten de steekjes kleiner en elkaar vlugger opvolgen. Schuif de stof samen voor het plooieffect.
 Pas het stofje rond je Barbie en vastpinnen maar! (Hier ben ik wel ergens in de fout gegaan...)
 Het bovenstukje aan het onderstuk naaien, velcro naaien op de achterkant van de juk en tadaaaa...
Ik vind het resultaat nog meevallen :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten